Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske javljaju da je tijekom protekla četiri dana osam osoba, u četiri zasebna slučaja, spriječeno u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice.

Radi se o pet državljana Albanije koji su prilikom ulazne granične kontrole policijskim službenicima na GP Karasovići na uvid dali krivotvorene albanske putne isprave. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, svih pet albanskih državljana kazneno su prijavljeni zbog sumnje da su počinili kazneno djelo krivotvorenje isprava.

Nadalje, tijekom jučerašnjeg dana na državnoj cesti D-8 u mjestu Palje Brdo, u Konavlima, oko 8 sati, zatečen je državljanin Albanije za kojeg je utvrđeno kako je državnu granicu između Hrvatske i Crne Gore prešao nezakonito, zaobišavši pješice GP Karasovići. Rješenjem o protjerivanju određena mu je dvogodišnja zabrana ulaska i boravka u Hrvatskoj.

Jučer su također, na istom mjestu, oko 23 sata, zatečena dvojica državljana Irana koji kod sebe nisu posjedovali nikakve osobne isprave te su zbog sumnje da su nezakonito prešli državnu granicu uhićeni i dovedeni u prostorije policije na kriminalističko istraživanje.

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *