Grad Dubrovnik i Dubrovačko – neretvanska županija, postali su prvi u Republici Hrvatskoj na čijim su cestama postavljene reflektirajuće prometne ploče s natpisom na hrvatskom i engleskom jeziku: “AKO STE UMORNI ZAUSTAVITE SE”.

 

Svjedoci smo prometnih nesreća u kojima sudjeluju strani državljani, a koje se događaju na državnoj cesti D-8, posebice na dijelu od mjesta Zaton doli do mjesta Karasovići u našoj Županiji. Uzrok navedenih prometnih nesreća su najčešće umor i pospanost, dok su posljedice sudionika koji sudjeluju u tim prometnim nesrećama često najteže smrtne ili teške tjelesne ozljede.

 

S obzirom na navedeno, Udruga sigurnost u prometu, je izradila projekt “Ako ste umorni zaustavite se”, a koji za cilj ima smanjenje prometnih nesreća sa stranim državljanima. U sklopu projekta su na 5 lokacija od mjesta Zaton doli do mjesta Karasovići postavljene reflektirajuće prometne ploče s natpisom na hrvatskom i engleskom jeziku “Ako ste umorni, zaustavite se”.

 

Ovim su Grad Dubrovnik i Županija postali prvi i jedini u RH koji imaju takav oblik prevencije prema stranim državljaima, sudionicima u prometu. Projekt se provodi u suradnji s Hrvatskim cestama d.o.o i poduzećem Signalizacija d.o. te će se po završetku turističke sezone i evaluacije projekta izvijestiti javnost o provedenim rezultatima i stradavanju stranih državljana u usporedbi s turističkom sezonom 2015.

 

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *