Filmska udruga Audiovizualni centar Dubrovnik za sve ljubitelje filmske umjetnosti i ovog ljeta pripremila je malo filmsko iznenađenje. Nakon višemjesečnog rada novi filmski uradak “Banaon” premijerno će biti prikazan dubrovačkoj publici 13. kolovoza (subota) u kinu Slavica s početkom u 21 sat u sklopu Međunarodnog dana mladih 2016.

 

Scenarij i režiju filma potpisuju dvije mlade Dubrovkinje Mia-Maria Škoda i Nikolina Japunčić. Prema njihovim riječima film je nastao prvenstveno sa svrhom da na koristan i ugodan način mladi ljudi iskoriste svoje slobodno vrijeme, zabave se, a možda time zabave i druge koji pogledaju film.

 

Radnja isprepliće sadašnjost i budućnost, naše moderno doba i doba Dubrovačke Republike, te na neobičan način prenosi priču o jednoj od legendi našega Grada. 

 

U filmu je sudjelovalo 20-ak glumaca i statista te plesna skupina 3V. Glavne uloge u filmu igraju: Leo Mrkić, Vlaho Grbić, Ana Begović, Ivan Perić, Tomislav Vukšić i Nikola Sekulo.

 

Film “Banaon” je sniman na nekim od najljepših Dubrovačkih kulisa. Osim neizostavnog Straduna jedan dio scena sniman je i u prelijepom ljetnikovcu Bunić-Kaboga, a da je ovaj film uistinu rezultat velike ljubavi prema filmskoj umjetnosti govori i činjenica da su se glumci i snimatelji dizali i u tri ujutro kako bi snimali. Kameru i montažu potpisuju Maro Bošnjak i Dominik Miljak, a glazbu i zvuk Vedran Ljubenko.

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *