Drugog dana Europskog prvenstva za judaše i judašice u Izraelu nastupilo je dvoje hrvatskih predstavnika, koji su branili europske bronce iz 2017. godine. Nažalost, niti Barbara Matić niti Dominik Družeta nisu uspjeli obraniti osvojene medalje.

 

Jedan od dva vrhunca judo sezone u 2018. godini je Europsko prvenstvo u Izraelu, koje je počelo u četvrtak 26. travnja i traje do subote 28. travnja. Sve borbe mogu se gledati uživo na www.eju.net.

 

Petak je bio i najjači dan po dosadašnjim uspjesima judoka koje su izašle na tatami. Barbara Matić (do 70 kg) i Dominik Družeta (do 81 kg) željeli su u Tel Avivu barem obraniti europsku broncu, sa željom i dodatnog iskoraka. Matić je bila blizu, dobro odradila put do polufinala, ali u finalnom bloku je upisala dva poraza te ostala na dvije europske bronce.

 

U polufinalu je Britanka Conway iskoristila svoju prednost u parteru te prošla u finale. U borbi za broncu Austrijanka Polleres je pokazala snagu snažnim wazarijem u trećoj minuti borbe, wazari kojeg Barbara do isteka vremena nije uspjela nadoknaditi.

 

“Malo sam razočarana jer nisam došla ovdje po peto mjesto. U polufinalu je Conway bila jača u parteru, iako sam dosta dobro odradila borbu, ali nije išlo. U borbi za broncu Polleres je čekala moju grešku, da se okrenem, nažalost, to se i dogodilo i nisam uspjela doći do treće bronce. Motiv za broncu nije bio manji, iako sam jako željela finale, ali jednostavno danas nije išlo”, zaključila je Matić.

 

Dominik Družeta je dobro počeo, pobijedio Musila (CZE), a zatim u vrlo napetom dvoboju s Francuzom Djalo u produžetku, tj. «golden scoreu», nije izdržalo koljeno te je Francuz iskoristio svoju priliku i ipponom otišao dalje.

 

“U prvu borbu, protiv Čeha, ušao sam malo ukočeno, ali sam iskontrolirao situaciju i slavio. Francuz je bolje ušao u borbu, u mom drugom nastupu, ali sam onda počeo hvatati tempo i preuzeo inicijativu. Natjerao sam ga na dvije kazne, ali mi je onda «pobjeglo» koljeno. Boljelo me, ali sam htio nastaviti i dalje jako. Međutim, nije baš išlo i on me bacio”, rezimirao je Družeta te dodao kako sada treba sanirati koljeno i nastaviti raditi.

Trećeg dana Europskog prvenstva, u subotu, nastupaju dvije hrvatske judašice, obje u kategoriji preko 78 kg, Ivana Maranić i Ivana Šutalo. Maranić će se boriti protiv olimpijske bronce Velenšek (SLO), a Šutalo protiv Savelkouls (NED). Hrvatske boje u muškoj konkurenciji branit će Zlatko Kumrić (do 100 kg), koji čeka drugog nositelja u svojoj kategoriji, Rusa Denisova.

 

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *