„Boydellov Shakespeare“ naziv je izložbe Zbirke ilustracija Shakespeareovih djela poznatih britanskih umjetnika s kraja 18. stoljeća Muzeja grada Šibenika, koja će biti otvorena u Kneževu dvoru u utorak, 3. ožujka u 19 sati. Autorica izložbe je kustosica Muzeja grada Šibenika Marina Lambaša, a izložbu je za dubrovačko gostovanje prilagodila njena kolegica Anita Travčić.

Dubrovčani će imati priliku vidjeti isječak engleske povijesti putem 50 od ukupno 100 grafičkih listova iz dva sveska kolekcionarskog atlas folio izdanja. Dubrovačkoj javnosti će biti predstavljeni ponajbolji grafički radovi, kroz koje će biti prikazana kulturno-povijesna mogućnost i ambicija Velike Britanije s kraja 18. stoljeća. Radi se o izboru od 50 grafika jednog svjetski raritetnog izdanja, što publici daje jedinstven i zanimljiv uvid u Shakespeareova djela i pomalo konfuznu britansku umjetnost na prijelazu iz 18. u 19. stoljeće.

 

Gostovanje izložbe „Boydellov Shakespeare“ nastavak je dugogodišnje bogate suradnje između Dubrovačkih muzeja i Muzeja grada Šibenika, započete 1997. godine gostovanjem izložbe Dubrovačkih muzeja „Stolna srebrnina 19. stoljeća“ u Muzeju grada Šibenika.

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *