Predsjednik Gradskog kotara Montovjerna Nikša Đerek uputio je dopis u kojem upozorava na loše stanje sportskih terena u Gospinom polju, a koji u cijelosti prenosimo u nastavku:

 

“Svakim danom sve je jasnije kako u gradu Dubrovniku postoji velika potreba za novim sportskim terenima i objektima jer su postojeći zapušteni i/ili neadekvatno opremljeni.

Sukladno tome smo u prvom mjesecu ove godine na teren u Gospinom polju doveli kravu „Šarulju“ kako bi ukazali na zabrinjavajuće stanje sportske infrastrukture u gradu i pokrenuli dijalog s ciljem njezine revitalizacije. Dobra vijest je da bi, prema informacijama s kojima trenutno raspolažem, „prvi teren“ u Gospinom polju uskoro trebao dobiti novi pokrov – „umjetnu travu“ kojom bi se otklonio problem na koji je ukazao trener NK Gošk Dubrovnik 1919.

Razumijem da je to mali korak, ali ipak korak u pozitivnom smjeru koji će, nadam se, obradovati svu djecu koja na istom treniraju. Nažalost, samo par metara dalje, „drugi teren“ u Gospinom polju – koji je za veliki broj naših sugrađana jedini sportsko-rekreativni prostor na kojemu mogu doći izvoditi vježbe na otvorenom, ako nisu članovi nekog sportskog kluba – i dalje je u katastrofalnom stanju.

Zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa teren je potpuno zapušten, a rješenja nema na vidiku.

Orkanska bura, koja je pogodila grad prošli mjesec, nije zaobišla ni ovaj teren na kojem je odlomila stablo i uništila ogradu koja sada blokira dio terena. Povrh toga, svatko tko poželi trčati ili trenirati na terenu mora izbjegavati mnoštvo automobila koja cirkuliraju terenom. Iako postoji parking na kojemu je moguće ostaviti automobile tik do terena, veliki broj građana, ulazi na sam teren i vrlo često bez puno obzira prema svim onima koji izvode tjelovježbe voze neprimjerenom brzinom i blokiraju teren svojim automobilima. Time se svi građani koji na tom terenu vježbaju izlažu nepotrebnoj opasnosti i neugodnosti.

Stoga bih ovim putem zamolio vlasnike parcela i Grad da započnu dijalog kojim bi definirali uvjete po kojima bi iste predali Gradu na upravljanje kako „drugi teren“ u Gospinom polju ne bi i dalje ostao ruglo usred grada.”

Nikša Đerek
Predsjednik GK Montovjerna

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *