Sukladno informacijama koje smo zaprimili i koje su nam dostupne, dostavljamo vam dnevno izviješće o posebno izdvojenim događajima za područje Dubrovačko-neretvanske županije za protekla 24 sata i to kako slijedi:

Dana 21. siječnja 2018. godine u 15:15 u ŽC112 Dubrovnik zaprimljena je dojava o prometnoj nesreći, tj. prevrtanju vozila na krov, na D8 kod Malog Zatona . O događaju ŽC112 Dubrovnik odmah je izvijestio HMP, policiju, vatrogasce. U nesreći je ozlijeđena jedna osoba koja je zbrinuta u OB Dubovnik.

Dana 22. siječnja 2018. godine u 03:13 sati zaprimljena je dojava o požaru otvorenog prostora u mjestu Ljuta (kružni tok) – Konavle. Intervenirala je JVP Konavle s 3 vatrogasca i jednim vozilom. Izgorjela površina je cca 850 m2 trave i niskog raslinja. Požar je lokaliziran i ugašen u 03:30 sati.

METEOROLOŠKE PRILKE:

Upozorenje
Mjestimični udari bure i sjeverozapadnog vjetra 35-55 čv, oslabjet će tijekom dana. Tijekom jutra na otvorenom južnog prema Otrantskim vratima more 5.
Stanje
Ciklona iznad Egejskog mora premješta se na jugoistok, a nad Jadranom jača anticiklonalni greben.
Vremenska prognoza za Jadran za prvih 12 sati
Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana bura 6-12 čv, oslabjet će te poslijepodne okrenuti na jugo 4-10 čv. Drugdje bura i sjeverozapadni vjetar 15-25 čv, u Velebitskom kanalu, mjestimice i drugdje 25-35 čv, oslabjet će poslijepodne. More 2-3, prema otvorenom južnog i dijelu srednjeg 3-4, prema Otrantskim vratima 4-5. Vidljivost 20-30 km. Vedro, u drugom dijelu dana postupan porast naoblake. Malo hladnije.
Vremenska prognoza za daljnjih 12 sati
Promjenljivo oblačno, slaba kiša ili rosulja moguća je na sjevenrom i dijelu srednjeg Jadrana, uglavnom prema otvorenom moru.Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana slab vjetar promjenljiva smijera, drugdje u početku umjeren, prema otvorenom moru južnog i dijelu srednjeg Jadrana umjereno jak sjeverozapadni vjetar, oslabjet će tijekom noći. More malo do umjereno valovito, u početku na otvorenom prema Otrantskim vratima valovito.

STANJE I TENDENCIJA VODOSTAJA:

Uredno

PROMET:

Cestovni promet:

Vozi se uz privremenu regulaciju prometa semaforima (naizmjence) na dionicama Jadranske magistrale (DC8):
od mosta Bistrina do raskrižja s DC414 za Pelješac,
od 7 do 16 sati u mjestu Klek u Slanom, na raskrižju za groblje Dubac, u mjestu Orašac (20. +850 km, do 30. siječnja 2018. god.).

Pomorski promet:
U prekidu su: katamaranske linije: Ubli-Vela Luka-Hvar-Split

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *