dso

Gudački kvartet Dubrovačkog simfonijskog orkestra održat će koncert u atriju Kneževa dvora u petak, 22. lipnja s početkom u 21 sat. Ovaj sastav čine violinistice Đana Kahriman i Iva Vukić, violist Šimun Končić i čelistica Mihaela Čuljak.

Mlade snage i sjajni glazbenici Dubrovačkog simfonijskog orkestra, okupljeni u gudački kvartet, ovaj će petak izvesti zanimljiv program u Dvoru. Pripremili su Webernov Langsamer Satz, Haydnov Kvartet br. 2 “Kvintni” i Šostakovičev Kvartet br. 8 u c molu, op. 117. Osobito zanimljivo na programu jest posljednje, Šostakovičevo djelo. Ono će se svirati 22. lipnja, na Dan antifašističke borbe, a zapravo i jest nastalo u spomen na žrtve fašizma, odnosno svih totalitarnih režima. Šostakovič je, naime, pri posjetu Dresdenu, još uvijek razrušenom od Drugog svjetskog rata i zgrožen slikama takvog grada pronašao inspiraciju za ovo kompleksno i melankonično djelo.

 

Ulaznice za koncert su dostupne u uredu Orkestra od 9-14 sati, u Luži, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, u gift shopu Dubravka na Pilama i jedan sat prije početka koncerta na mjestu održavanja. Ulaznice po povlaštenim cijenama za građane dostupne su isključivo na blagajni Orkestra.

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *