Judaši Ura Nage uspješno su nastupili na natjecanju Young Stars – Jurmala 2018. prošlog tjedna u Latviji. Devetnaest dubrovačkih judaša natjecalo se s vršnjacima iz baltičkih zemalja, Finske, Ukrajine, Rusije, Bjelorusije, Kazahstana i Kirgistana. Među više od 800 natjecatelja dubrovački judaši su osvojili osam odličja.

 

U kadetskom uzrastu zlato su osvojili Leon Đapić (-66 kg) i Gabriel Giljača (-90 kg), srebro Leon Konjevod (-66 kg) i broncu Mauricio Bratičević (-55 kg), dok su na korak od medalje sa izborenim 5. mjestom ostali Fran Kužnin (-50 kg) i Stijepo Kristović (+90 kg). U mlađekadetskom i dječjem uzrastu srebrnu medalju je osvojila Viktorija Bratičević (-28 kg), dok su bronce izborili Orlando Bratičević (-42 kg), Tina Lučić (-57 kg) i Gabriel Giljača (+81 kg). Peta mjesta su izborili Leo Kužnin, Andro Režić i Ivana Giljača, a svoje prve međunarodne nastupe na sjeveru Europe su ostvarili i Leon Krile, Ivo Kristović, Dominik Brigović, Ivan Hezonja, Andro Besjedica i Kristijan Konjevod.

 

 

Put u Latviju je bila prilika za natjecanje i zajedničke treninge s judašima koje nemamo priliku u ovoj dobi susretati na natjecanjima. Zbog toga već nekoliko godina se trudimo organizirati bar jedno putovanje izvan uobičajenog radijusa susjednih zemalja, kako bismo već u mlađim uzrastima upoznavali različite škole juda. Uz dvodnevno natjecanje, u Latviji smo imali priliku održati niz zajedničkih treninga u Rigi, posjetiti glavni grad ove baltičke zemlje, vidjeti najsjeverniji kip Orlanda/Rolanda, trčati po snijegom prekrivenim pješčanim plažama uz zaleđeni Baltik, širiti spoznaje i stjecati nova iskustva.” poručuju iz kluba Ura Nage.

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *