Dubrovačko glazbeno proljeće ove godine započinje koncertom 13. travnja u Katedrali, na kojem će kao solisti nastupiti sopranistica Marija Kuhar Šoša i trubač Džemal Cakić, dok će Dubrovačkim simfonijskim orkestrom ravnati Marc Tardue. Početak koncerta je u 20 sati.
 

Ovaj glazbeni ciklus prvi je put organiziran 2017. godine od strane Dubrovačkog simfonijskog orkestra uz podršku grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika. Radi se o nizu koncerata klasične, ali i popularne glazbe, koji se ove godine održavaju od 13. do 27. travnja, s ciljem obogaćivanja kulturne ponude Dubrovnika.
 

Orkestrom ravna američki dirigent maestro Marc Tardue i upravo su na programu djela američkih skladatelja 20. stoljeća: Samuela Barbera i Aarona Coplanda, ali i ponešto klasicizma. Solist na koncertu bit će trubač DSO-a Džemal Cakić kojeg ćemo imati priliku čuti u djelu Aarona Coplanda Quiet City. Copland je započeo skladati ovo djelo 1939. godine i završio ga je u dvije godine. Usamljena truba popraćena gudačima, bila je oda New Yorku. Drugo Coplandovo djelo koje ćemo čuti jest suita Appalachian spring, djelo kojim prikazuje bit idealne Amerike, odnosno beskrajnih mogućnosti u zemlji, a s vremenom je postalo jedno od najinspirativnijih djela stoljeća.
 

Druga solistica na koncertu je sopranistica Marija Kuhar Šoša, koju je dubrovačka publika imala dosta prilika slušati, a posljednji put je to bilo na Dubrovačkom božićnom koncertu. Višestruko nagrađivana pjevačica te po riječima kritike jedna od najsvestranijih opernih pjevačica u Hrvatskoj, izvest će Mozartov Exultate Jubilate.
 

U nastavku Dubrovačkog glazbenog proljeća imat ćemo priliku čuti i ruskog violinista Dmitryja Sinkovskog na koncertu 20. travnja te violinista Marca Grazianija na koncertu 27. travnja. Između ova dva koncerta, točnije 24. travnja, DSO priprema i jedan koncert filmske i popularne latino glazbe.

 

Ulaznice su dostupne u uredu Orkestra od 9-14 sati, u Luži, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, u gift shopu Dubravka na Pilama i jedan sat prije početka koncerta na mjestu održavanja. Ulaznice po povlaštenim cijenama za građane dostupne su isključivo na blagajni Orkestra.

 

dso-plakat13042018-preview4<

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *