Između četrdeset i pet gradova srednje i jugoistočne Europe, Dubrovnik je u izboru regionalnog izdanja „KONGRES Magazin“ uz Istanbul i Prag, ponovno izabran jednom od tri najbolje kongresne destinacije u našoj regiji. Nagradu je primila direktorica TZ grada Dubrovnika Romana Vlašić na svečanosti u okviru kongresnog sajma Conventa Ljubljana na kojemu se predstavila kongresna ponuda Dubrovnika.

“Meetings Star” regionalna je nagrada za iznimna ostvarenja u kongresnom turizmu srednje i jugoistočne Europe, koju dodjeljuje međunarodni specijalizirani časopis Kongres, i to u području marketinške komunikacije destinacija, kongresa, evenata i dobavljača kongresnih usluga. Nagrada prepoznaje pojedince i poslovne subjekte koji se ističu svojom kreativnošću i znanjem, ali i mjerljivim postignućima u domeni kongresne industrije.

Pregled najboljih kongresnih destinacija u regiji, koje su bile procijenjene u kontekstu projekta KONGRES MEETOLOGUE pripremilo je i ove godine uredništvo magazina Kongres. Kroz ovaj projekt otkrivaju se manje poznate destinacije i uspoređuju s poznatijima. Ocijenjeno je, pregledano te analizirano više od četrdeset i pet destinacija po kriterijima – prirodni i kulturni čimbenici; opća i prometna infrastruktura; turistička infrastruktura i kongresna infrastruktura.

 

Prema rezultatima tajnog glasovanja, Dubrovnik je ponovno jedna od tri najbolje kongresne destinacije srednje i jugoistočne Europe i dobio je ukupnu ocjenu 4,57, te se nalazi na vrhu tablice uz velike centre Istanbul i Prag.

 

Tijekom kongresnog sajma Conventa, reginalnog okupljanja kongresnih profesionalaca Kongresni ured TZ grada Dubrovnika bio je domaćinom objeda za sudionike sajma, na kojemu su se služili lokalni speciajliteti , sve uz glazbeni nastup Klape Kaše.

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *