Kandidat HNS-a za gradonačelnika Valentin Dujmović poslao je medijima priopćenje u kojem se osvrće na nedavno sklopljen koalicijski sporazum HDZ-a i DUSTRA-e te HDZ-a i DDS-a. Prenosimo ga u cijelosti. 

“Potpisivanjem takozvanog koalicijskog sporazuma o suradnji u Gradskom vijeću Mato Franković i Pero Vićan zapravo su potpisali odluku o osnivanju trgovačkog društva „Franković, Vićan i partneri”. Oni su svojom političkom trgovinom zapravo potpisali raspodjelu fotelja i funkcija. U međuvremenu, potpuno nejasno u kojem svojstvu i funkciji, Mato Franković šeće Gradom i šepiri se hodnicima gradske uprave predstavljajući se kao gradonačelnik Dubrovnika.
Podsjećam mog protukandidata da se izbori za gradonačelnika Dubrovnika održavaju u nedjelju, 4. lipnja, a tada će isključivo građani Dubrovnika izabrati osobu koja će naš Dubrovnik voditi u sljedeće četiri godine. Moj protukandidat očito misli da mu „kupljene” ruke u Gradskom vijeću garantiraju pobjedu. On zaboravlja da se izbori za gradonačelnika još nisu održali. A samo će budući gradonačelnik biti taj koji će formirati većinu u Gradskom vijeću i dugoročno osigurati političku stabilnost.
Krajnje je uvredljivo za zdravi razum, ali i prema svim građanima našeg Dubrovnika da o stabilnosti govori onaj tko je političkom nasiljem, uzurpacijom ovlasti i rušenjem proračuna dva puta u dvije godine izazvao nestabilnost samo da bi ostvario svoje osobne ambicije. Njemu nije bitan Dubrovnik, njemu su bitni oni, važna mu je uska grupa odabranih prijatelja.
Stoga pozivam Dubrovkinje i Dubrovčane da u nedjelju izađu na izbore i svojom slobodom voljom izaberu onoga tko iza sebe ima vidljive rezultate, onoga za koga smatraju da ih je sposoban predstavljati i raditi u njihovom najboljem interesu i interesu Grada Dubrovnika. Jer to umjesto njih neće napraviti ni Franković ni Vićan potpisivanjem trgovinskih sporazuma. Samo izborom boljeg i sposobnijeg kandidata naši građani neće biti taoci agresivne nekolicine, ni Matove nesposobnosti ni Perove crne knjižice.
S poštovanjem,
Valentin Dujmović”

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *