Dubrovačka televizija u Dnevniku emitiranom danas 1. lipnja 2019. objavila je da je u petak rano ujutro provaljeno u dvije lađe u Lazaretima odakle je ukradena veća količina novca. Ekskluzivnu informaciju Dubrovačkoj televiziju potvrdili su u policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj.

“U noći s 30. na 31. srpnja, za sada nepoznati počinitelj počinio je kazneno djelo teške krađe. Iz prostorija jedne udruge i jedne tvrtke na adresi Frana Supila 8 u Dubrovniku” – kazala je Dubrovačkoj televiziji Davorka Bečić, glasnogovornica PU dubrovačko-neretvanske.

DUTV doznaje da se radi o prostorima tvrtke Lacroma u vlasništvu Viktora Vučetića te prostorima udruge Deša iz kojih su otuđene određene količine novca. Informaciju su DUTV-u potvrdili i gospodin Vučetić i gospođa Hansal, no nisu htjeli davati izjave za medije. Ipak, informacija je postala činjenicom potvrdom iz policije.

“Otuđena je veća količina novca iz sefa u uredu ove privatne tvrtke te manja količina novca iz ureda udruge. U tijeku je kriminalističko istraživanje radi otkrivanja počinitelja” – kratka je bila Davorka Bečić.

Prema informaciji kojom raspolaže DUTV radi se o manjoj količini novca i neznatnoj materijalnoj šteti koja je nanesena udruzi Deša te nešto više od 45 tisuća kuna koje su ukradeni iz sefa koji se nalazio u uredu tvrtke Lacroma.

DUTV prenosi i da su prema dobro upućenoj osobi iz policije dobili mišljenje da je najvjerojatnije riječ o osobi koja je znala da će se u sefu tu noć nalaziti novac te je taj podatak spojila s činjenicom da je od prostorija tvrtke trenutno dijele dvije ograde nepoželjnih prolaznika, a potencijalnih svjedoka. Pod okriljem noći, i iza dvije ograde tako se dogodila i ova teška krađa. Provala u prostorije udruge Deša, smatra DUTV-ov izvor, samo je paravan kako bi se smatralo da je riječ o slučajnoj krađi. Više ćemo svakako znati nakon kriminalističkog istraživanja.

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *