Opis

Kroz osobne priče osoba s invaliditetom, a u suradnji s udrugama civilnog društva, osvijestiti potrebu za rušenjem svakovrsnih barijera u našoj zajednici koje u neravnopravan položaj stavljaju tisuće sugrađana. Život invalida s neizlječivom bolešću nije i ne mora biti samo patnja. Kroz priče ljudi koji će nam otvoriti svoje domove i srca emisija Barijere to će i dokazati.

Emisija podiže svijest javnosti o sposobnostima i doprinosu osoba s invaliditetom, istovremeno ukazujući na barijere s kojima se te osobe svakodnevno susreću. U partnerstvu s udrugama civilnog društva marginalizirane i zaboravljene slučajeve društvene nepravde stavljamo pod svjetla reflektora potičući uklanjanje barijera koje osobama s invaliditetom onemogućuju ravnopravne prilike zajednici. Emisija širi prostor javnog dijaloga jer barijerama koje je bolest donijela akterima priče suprotstavlja kritička mišljenja. Značaj emisije očituje se i kroz partnerstva s udrugama koje su aktivno uključene u život osoba s invaliditetom.

U sezoni 2017. akteri emisija oboljeli su od multiple skreloze, a u 2018. godini prikazat ćemo različite vrste invaliditeta i oboljenja koji za posljedicu uvijek imaju invalidnost oboljelih. Osigurali smo partnerstvo s Udrugom multiple skreloze u 2017. god., a u 2018. god. suradnju ćemo ostvariti s više udruga civilnog društva.

VIDEO

Video & Photo

6 videos 1 photos