Četvrta radionica Foruma mladih pod nazivom „Filmsko i video stvaralaštvo djece i mladih“ održala se u dubrovačkom kinu „Sloboda“ u organizaciji Grada Dubrovnika, a u suradnji s Kinematografima Dubrovnik i udrugama koje se bave filmskim i video stvaralaštvom djece i mladih.

U dvosatnom programu, u kojem su se izmjenjivali igrani, animirani, dokumentarni filmovi i video spotovi, djeca i mladi su pokazali koliko mogu biti kreativni u ovom umjetničkom izričaju. U pauzama između prikazivanja filmskih uradaka, od mladih glumaca, režisera i snimatelja mogli smo čuti koliko je teško izraditi film, ali i koliko je to zanimljiv i zabavan stvaralački proces.

 

Ove  godine prvi put su se  mogli vidjeti blok filmova koji su kreirali mladi filmaši bez stručnog vodstva, što pokazuje da u Dubrovniku odrastaju naraštaji koja su zaljubljenici u filmsku umjetnost te da su filmske radionice, koje organiziraju udruga Luža, Audio vizualni centar Dubrovnik, Šipan Film, Kinematografi Dubrovnik i Ženski učenički dom Paola di Rosa, urodile plodom.

 

Na Forumu mladih se moglo čuti i kako su tri filma: “Again” Ženskog učeničkog doma Paola di Rosa, “Kipuj” Ljetne škole filma Šipan i “Kap” udruge Luža, prošla strogu selekciju i prikazat će se na filmskom festivalu MICE u Valenciji. Prikazani film „Pax Vobis“, nastao je suradnjom između Područne škole Montovjerna i udruge Audio vizualni centar Dubrovnik, te je  proglašen  i Naj akcijom u Hrvatskoj u sklopu projekta „Gradovi i općine prijatelji djece“.

 

Kao posebno iznenađenje prikazan je spot „Neobranjivo“ grupe „Silente“, u kojem nastupaju dubrovačka djeca, a producentsko – redateljski dvojac čine mlade Dubrovkinje  Antoneta Alamat Kusijanović i Barbara Vekarić iz Filmske udruge Motion. Sljedeća radionica Foruma mladih pod nazivom „Drame i poezije!“ održat će se 24. veljače.  

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *