Na jednoj ECM-ovoj konferenciji Hrvatska je po prvi put imala svog predavača – prezentaciju rada na temu „Dubrovnik kao destinacijja za kružna putovanja – trendovi zadovoljstva gostiju“ koju je održala Zrinka Marušić iz zagrebačkog Instituta za turizam, dok je predsjedavajuća seminara pod nazivom „Ravnoteža između turista i posjetitelja“ bila Jelka Tepšić, voditeljica Odjela za komunikacije TZ grada Dubrovnika. Seminar je od 4. Do 7. Veljače održan u španjolskom gradu Gijon.

 

Dubrovnik je već gotovo dvadeset godina član prestižne udruge Europskih gradova u turizmu (European Cities Marketing), te predstavnici TZ grada Dubrovnika redovito sudjeluju u radu ovih konferencija na kojima se turistički djelatnici iz 110 gradova-članova bave različitim aktualnim turističkim temama i trendovima, posebno ističući primjere dobre prakse članova udruženja.

 

Prezentacija je izazvala veliki interes auditorija, posebice fotografija gužve u Vratima od Pila, koja je više puta putem socijalnih mreža i ranije obišla svijet.

 

Na kraju seminara , među zaključcima o pojedinim primjerima upravljanja gradom i turističkim prometom, zaključeno je kako je Dubrovniku doista neophodno kvalitetnije upravljanje destinacijom, na zadovoljstvo kako gostiju tako i stanovnika.

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *