U sklopu projekta dvojezičnosti i međunarodne razmjene Multikey, iz programa EU – Erasmus + , učenici i nastavnici Dubrovačke privatne gimnazije nakon višednevnih posjeta i aktivnosti u Latviji i Španjolskoj, ove su jeseni boravili u Italiji.

 

Sedmodnevni boravak obuhvaćao je pohađanje nastave i upoznavanje sa životom i kulturom nekoliko predivnih centara sjeverne Italije – Milana, Brescie i Bergama. Utisci učenika i nastavnika i ovaj su put veličanstveni, te iskustva i kompetencije koje su tamo stekli i podijelili s gimnazijalcima iz Italije, Latvije, Španjolskei Poljske, ostat će trajne te ističu kako je tih sedam dana bilo nezaboravno iskustvo, upoznali su nove, drage ljude, kulturu drukčiju od naše i drukčije navike rada u školi te da im je žao što je tako brzo prošlo, ali da će im Italija zauvijek ostati u sjećanjima.

 

U siječnju se mladi iz navedenih zemalja okupljaju u Splitu, u ožujku se putuje u Varšavu. Koncem svibnja čast organizacije završnih susreta i završne konferencije pripala je Dubrovniku i Dubrovačkoj privatnoj gimnaziji.

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *