Brojne afere otvorile su se na današnjoj sjednici Gradskog vijeća tijekom vijećničkih pitanja. Od afere Ilijina glavica gdje je napravljen projekt koji do današnjeg dana nema dozvolu pa sve do afere Revelin.

HDZ-ovi gradski vijećnici i gradonačelnik Mato Franković udarili su po bivšem gradonačelniku Andru Vlahušiću.

– Posljednjih tjedana sam zabrinut za dva bivša gradonačelnika Vida Bogdanovića i Andra Vlahušića koji su ugovor o zidinama odlučili proglasiti ništetnim. Što je s drugim ugovorima? Zabrinut sam za razdoblje do 2017. godine – kazao je gradonačelnik Mato Franković.

Na pitanje Blaža Peza što je s aferom Revelin, je li Grad pretrpio štetu, gradonačelnik se zapitao zašto se nije zatražila ništetnost ugovora za Revelin.

– Kako i na koji se način gospodarilo javnim prostorom – postavio je pitanje Franković te udario po bivšem gradonačelniku Andru Vlahušiću.

– U redovnom procesu prihvaćena je optužnica i trebalo je početi suđenje bivšem gradonačelniku. Do današnjeg dana kao kukavica u kantunu se skriva od lica pravde – Andro Vlahušić. Najlakše je biti kukavica i reći – preskače mi srce, ne mogu doći na sud u Split, ali zato moje srce ide u Moskvu navijati za hrvatsku reprezentaciju. Sramota da takvi ljudi imaju što reći dok ne dođu na sud. Najlakše je biti kukavica, skrivat se, manipulirati i lagati. Grad će zatražitu zadovoljštinu što je oštećen, tražit će reakciju hrvatskog pravosuđa jer je inertno. Ne bježim od činjenice reći kako su dva doktora bila u Moskvi i pobjegla od hrvatskog pravosuđa – Andro Vlahušić i Ivo Sanader – oštro je s govornice kazao Franković.

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *