Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić uputio je čestitku svim svojim sugrađanima povodom Dana neovisnosti Republike Hrvatske. Tekst čestitke prenosimo u cjelosti.

“Drage Dubrovkinje i Dubrovčani,

Prije dvadeset i pet godina u podrumu, uz zvuke opće opasnosti, donijeli smo odluku da ovaj narod i ova zemlja imaju pravo na vlastiti put. Put slobode, suverenosti i neovisnosti i tim činom konačno ostvarili stoljetni san hrvatskog naroda.

Ali da bi se taj stoljetni san ostvario trebali smo podnijeti i jako puno ljudskih žrtava. I upravo danas, a mi u Dubrovniku tijekom cijelog listopada, prisjećamo se svih onih koji su svoje živote položili na oltar Domovine. Prisjećamo se i svih onih koji su patili tijekom tih godina kako bi Hrvatska postala slobodna zemlja slobodnih građana.

Danas, 25 godina poslije, s osobitom zahvalnošću prisjetimo se svih onih koji su platili najveću cijenu Slobode i omogućili nam da nastavimo graditi svoju državu na ponos svih njenih žitelja.

Drage sugrađanke i sugrađani, u ime djelatnika Grada Dubrovnika i svoje osobno upućujem Vam iskrene čestitke u povodu Dana neovisnosti!

Gradonačelnik
Andro Vlahušić”

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *