Gradonačelnik Andro Vlahušić primio je predstavnike hrvatskih ratnih vojnih invalida, branitelja Domovinskog rata, kojima je 2009. godine dodijeljeno zemljište na Nuncijati za izgradnju 60 stanova u svrhu stambenog zbrinjavanja.

 

Vlahušić je, ponudivši nekoliko rješenja, poručio da je obveza Grada Dubrovnika što prije stvoriti uvjete kako bi se na Nuncijati počelo graditi, ali i kako nažalost još uvijek nisu uspjeli osigurati ispunjenje prava branitelja.

 

Prvi preduvjet realizaciji projekta, istaknuo je, ispunjen je prošlogodišnjim izmjenama GUP-a, dok je DPU Nuncijata u izradi. Grad Dubrovnik ubrzat će postupak izrade detaljnog plana uređenja, ali i u suradnji s Hrvatskim cestama pospješiti gradnju cestovne i ostale nužne infrastrukture kako bi se na Nuncijati konačno moglo počelo graditi.

 

Gradonačelnik je također istaknuo kako je na ovotjednom sastanku s pomoćnikom ministra branitelja Bojanom Glavaševićem dogovoreno da će Ministarstvo branitelja i Grad Dubrovnik financirati gradnju 110 stanova u Mokošici. Ti stanovi ponudit će se braniteljima koji nisu mogućnosti graditi na zemljištu na Nuncijati ili iz drugih razloga ne mogu čekati realizaciju tog projekta. Grad Dubrovnik izrazio je spremnost da u projektu sudjeluje sa 100.000 kuna po svakom stanu.

 

S predstavnicima branitelja usuglašen je i prijedlog iznalaženja alternativnih lokacija na području Grada Dubrovnika na kojima će moći ostvariti pravo stambenog zbrinjavanja.

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *