Povodom 1046. Feste sv. Vlaha  tradicionalnu poruku štovateljima sv. Vlaha u inozemstvu uputio je gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković. 

“Festa svetog Vlaha vrijeme je od posebnog značaja za sve Dubrovkinje i Dubrovčane. Sveti Vlaho simbol je tradicije drevnog grada, njegove nezavisnosti i slobode. Vremena se mijenjaju, godine i stoljeća neumoljivo prolaze, a sveti Vlaho čvrsto stoji uz svoj Grad dok svekoliki puk dubrovački slavi blagdan svog nebeskog zaštitnika i moćnog zagovaratelja.

Bez obzira kamo nas životne prilike odvele svi smo nositelji istog neprekinutog identiteta Grada okruženog čvrstim i viskom zidinama, grada koji mirno sniva pod čvrstom i sigurnom rukom svoga parca.

Uz plotune trombunjera i zvuke Gradske glazbe Dubrovnik će se 1046. put pokazati privrženost svetome Vlahu. I dok u procesiji svečano ukrašenim Stradunom budemo hodili za njegovim relikvijama i vijorili barjacima imat ćemo Vas u mislima. Zahvalit ćemo i Vama koji ime Dubrovnika pronosite diljem svijeta, njime se dičite na svim kontinentima i među brojnim narodima.

U ime Grada Dubrovnika i svoje osobno ime od srca Vam čestitam Dan Grada Dubrovnika i blagdan svetog Vlaha, našega parca. Moćni zagovor svetog Vlaha neka Vas uvijek pratiti i štiti i gdje god se našli na njegov dan, baštinite ga i slavite s radošću i ponosom.

Živio sveti Vlaho!”

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *