Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, privremene pročelnice Marijeta Hladilo i Zrinka Raguž sa suradnicima te predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica primili su u nedjelju dugogodišnjeg upravitelja kalifornijskog grada prijatelja Montereya Freda Meurera, a tijekom susreta razgovaralo se o kontinuitetu prijateljstva dvaju gradova.

Fred Meurer na različitim upravljačkim funkcijama u gradu Montereyu proveo je preko 26 godina. Iako u mirovini od 2013., i dalje je vrlo aktivan u zajedničkim projektima gradova prijatelja, pa tako i u organizaciji Dubrovačkog polumaratona.

Naime, gospodin Meurer dio je šire delegacije iz Montereya koja svake godine posjećuje Dubrovnik u vrijeme održavanja sportsko-turističke manifestacije Dubrovački polumaraton (Du Motion: Runners’ Days Dubrovnik). Istaknuto je kako je Du Motion, upravo plod suradnje dvaju gradova, u kratkom vremenu postao sportski događaj prepoznat u cijelom svijetu, a zahvaljujući kojem Dubrovnik razvija novi segment ukupne ponude destinacije.

Gradonačelnik Franković i Fred Muerer razgovarali su i o produbljenju suradnje na programu razmjene sportaša, a uz povezivanje trkača poseban naglasak stavljen je na vaterpolo. Tijekom susreta dotaknuta su i pitanja iz drugih područja poput gospodarstva, turizma, razvoja komunalne infrastrukture i gospodarenja otpadom gdje, ocijenjeno je, postoji niz prilika da razmjenom iskustava i dobrih praksi gradske uprave doprinesu svojim sredinama i građanima.

Četvrto izdanje Dubrovačkog polumaratona okončano je u nedjelju središnjom te 5K humanitarnom utrkom, a u dva dana u različitim trkama ukupno se okušalo oko 2500 sudionika iz gotovo 40 država. Pobjednici 21,1 kilometara duge središnje trke su član Atletskog kluba Dubrovnik Janez Maroević i Finkinja Josefin Sjölind-Kohtamäki, koja je u konkurenciji žena prva prošla kroz cilj na Stradunu. Start polumaratonske trke označio je gradonačelnik Franković, a sudjelovao je i u proglašenju pobjednika.

Grad Dubrovnik

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *