Za projekt „Uređenje trga u mjestu Suđurađ, Šipan“ Gradu Dubrovniku dodijeljena su bespovratna sredstva Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u iznosu od 500.000 kuna.

Odluku o odabiru projekata u okviru Programa razvoja otoka u 2019. u ponedjeljak, 21 siječnja donijela je ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac, a slijedi potpisivanje ugovora.

Podsjetimo, prema projektnom zadatku Upravnog odjela za izgradnju i upravljanje projektima Grada Dubrovnika u sklopu platoa predviđa se popločani otvoreni prostor za društvene i kulturne događaje za najmanje 50 sjedećih u 100 stajaćih mjesta s odgovarajućim mjestom za manju pozornicu. Jedno od dva boćališta će se prenamijeniti u višenamjenski prostor koji će ujutro funkcionirati kao tržnica, odnosno otvoreni prodajni prostor, a poslijepodne i uvečer kao prostor za druženje.  Projekt će obuhvatiti rješenje urbane opreme, rasvjete te oborinske odvodnje.

Javni poziv za dostavu prijedloga projekata u okviru Programa razvoja otoka u 2019. Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU bio je otvoren u periodu od 29. studenog do 21. prosinca prošle godine. Uprava za otoke, kao provedbena jedinica Ministarstva, zaprimila je 85 projektnih prijava, od kojih je za sufinanciranje odabran 51 projekt.

 

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *