Park sa sportskim i dječjim igralištem u Suđurđu na otoku Šipanu, Grad Dubrovnik uredit će na nekretnini površine 1705 metara kvadratnih, a koja je Gradu ustupljena Odlukom Vlade Republike Hrvatske o darovanju nekretnine.

Zemljište je darovano u svrhu uređenja parka sa sportskim i dječjim igralištem, a sukladno zahtjevu za darovanje nekretnine  koji je Grad Dubrovnik u srpnju prošle godine uputio Ministarstvu državne imovine. U međuvremenu, a nakon Odluke Vlade od 26. listopada 2018. godine, pripremljen je Ugovor o darovanju između Ministarstva i Grada Dubrovnika čije se zaključenje očekuje uskoro.

Podsjetimo, predmetna investicija osmišljena je kao park u sklopu kojeg će se nalaziti sportsko i dječje igralište, a čijom će realizacijom Suđurađ dobiti jedan potpuno novi, uređeni javni prostor. Dječje i sportsko igralište omogućit će sigurno i aktivno provođenje slobodnog vremena djece i roditelja dok će park postati prostor pogodan za organizaciju različitih manifestacija koje će povećati kvalitetu kulturne i turističke ponude u naselju.

Upravni odjel za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Grada Dubrovnika projekt je prijavio na natječaj 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“, a čiji se rezultati još očekuju.

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *