Grad Dubrovnik raspisao je Javni poziv za dodjelu jednokratnih financijskih potpora udrugama za 2019. godinu, temeljem Odluke o financiranju programa, projekata i manifestacija koje provode udruge i druge organizacije civilnog društva. Okvirni broj organizacija s kojima će se ugovoriti provedba programa jest do 40, a za ovu svrhu predviđeno je 300 tisuća kuna.

Svaka organizacija koja udovoljava propisanim uvjetima može podnijeti prijavu za dva programa ili projekta. Po pojedinom programu ili projektu, organizacija može ostvariti od najmanje 3000 do najviše 30 tisuća kuna. Javni poziv otvoren je od 5. travnja 2019. godine do iskorištenja financijskih sredstava ili najkasnije do 1. prosinca 2019. godine.

Programi koje ispunjavaju formalno-pravne uvjete podliježu ocjenjivanju i vrednovanju pojedinog prijedloga programa. Povjerenstvo za ocjenjivanje programa, projekata ili manifestacija vrednuje prijedloge programe sukladno kriterijima koji nose od 5 do 20 bodova. Financirat će se samo oni s  rezultatom od 70 ili više bodova,  po vremenu zaprimanja. Boduju se programski ciljevi, kvaliteta prijedloženog programa, angažiranost u kandidiranju programa, uključenost građana, volontera i slično.

Potrebno je istaknuti kako se ovaj Javni poziv ne odnosi na sufinanciranje programa, projekata ili  manifestacija za koje je organizacija već ostvarila financijska sredstva iz Proračuna Grada Dubrovnika za 2019. godinu.

Cjelovit poziv s uvjetima, kriterijima i dokumentacijom nalazi se na službenim stranicama Upravnog odjela za poslove gradonačelnika..

 

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *