Dubrovački simfonijski orkestar najavljuje sljedeći koncert u petak 5. svibnja u atriju Umjetničke galerije. Orkestrom će ravnati omiljeni gost dubrovačke publike, indonezijski dirigent svjetskog glasa, maestro Noorman Widjaja, dok će kao sopranistica nastupiti izvrsna sopranistica Ilijana Korać Teklić. Publika će imati priliku čuti neke od najljepših opernih arija i uvertira. Početak koncerta je u 21 sat.

 


Indonezijski dirigent Noorman Widjaja rođen je u obitelji glazbenika, a svoj značajni talent iskazao je već kao jedanaestogodišnji dječak, kada je u Jakarti, na zbornom koncertu u čast predsjednika Sukarna, s velikim uspjehom zamijenio svojega nenadano oboljelog oca. Godine 1969. počeo je u Berlinu studirati glasovir kod Gerharda Puchelta, skladanje kod I Song Juna, a dirigiranje kod Hansa Martina Rabensteina. U Nürnberškoj operi je od 1982. do 1990. ravnao s više od 400 opernih predstava. Od 1993. do 1995. bio je šef-dirigent japanske Metropolitan opere, a potom ravna poznatim orkestrima u Berlinu, Dresdenu, Hannoveru, Moskvi i drugim gradovima. U Dubrovniku je bio glavni gost dirigent, a Dubrovčani i danas s veseljem dočekaju karizmatičnog maestra.

 

 

Sopranistica Ilijana Korać Teklić  diplomirala je flautu 2011. u klasi doc. Renate Penezić, a 2013. solo pjevanje u klasi doc. Giorgia Suriana na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Osvojila je II. nagradu na 2. Međunarodnom natjecanju Papandopulo u Zagrebu u kategoriji solo pjevanje, šest prvih nagrada iz kategorija flauta i solo pjevanje. Dubrovačka publika je pamti po izvrsnim suradnjama s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom te nastupima na Dubrovačkim ljetnim igrama među kojima je i prošlogodišnje otvaranje s tenorom Jose Curom.

 

 

Na programu koncerta 5. svibnja naći će se uvetire opera kao što su „Ruslan i Ludmila“ M. Glinke, „Wilhelm Tell“ G. Rossinija, a zatim arije poznatih opera među kojima su Donizettijev „Don Pasquale“, Puccinijeva opera „La Boheme“ i „Gianni Schichi“, Donizettijeva opera „L’elisir d’amore“, Rossinijeva opera „Il baribere di Siviglia“ i druge.

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *