Na poziv voditeljice hrvatske EPP/HDZ delegacije Dubravke Šuice u posjet Europskom parlamentu u Bruxelles stigle su članice Zajednice žena Katarina Zrinski iz cijele Hrvatske.

Tijekom njihovog boravka u Europskom parlamentu, sudjelovale su na konferenciji ,,Dubrovnik slavi baštinu”, događaju koji je organizirala zastupnica Šuica s ciljem promicanja materijalne i nematerijalne kulturne baštine Grada Dubrovnika.

Također, uz konferenciju je organizirano i predavanje o europskim institucijama, na kojem su predstavljene funkcije i struktura Europskog parlamenta, ali i drugih europskih institucija te su se ovom prilikom mogle pobliže upoznati s aktivnostima potpredsjednice odbora za vanjske poslove.

Prilikom njihovog posjeta zastupnica Dubravka Šuica je izjavila: „Drago mi je što su članice naše Zajednice žena „Katarina Zrinski“ posjetile Bruxelles upravo ususret Međunarodnom danu žena. Uloga žena u društvu je ključna ne samo za socijalni nego i gospodarski napredak stoga me veseli što su gošće imale priliku upoznati se s našim radom u Europskom parlamentu te vidjeti na koji način radimo na politikama jednakosti spolova!“

U sklopu posjeta Bruxellesu članice Zajednice žena Katarina Zrinski, imale su priliku posjetiti i glavne turističke znamenitosti grada te muzej Europskog parlamenta Parlamentarium.

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *