Načelnik Općine Konavle Božo Lasić sa svojim suradnicima, pročelnikom upravnog odjela za ruralni razvoj i EU fondove Pericom Pušićem i direktorom TZ Konavle Franom Herendijom, obišao je novouređene i jedinstvene objekte ruralnog turizma u Konavalima. Nakon toga je u „Seoskoj kući“ obitelji Novaković u ugodnom ambijentu predstavljen program ovogodišnje manifestacije „Proljeće u Konavlima“ koja počinje ove nedjelje, 29. travnja i odvija se u četiri uzastopna vikenda u organizaciji udruge Agroturizam Konavle.

 

Ovom se manifestacijom želi promovirati i pozicionirati Konavle kao idealni prostor za aktivni odmor, rekreaciju i boravak u prirodi. Ovaj projekt, u organizaciji Agroturizma Konavle, realizira se uz potporu Općine Konavle, TZ općine Konavle i Dubrovačko-Neretvanske županije.
 

Ovom prilikom predstavnici Agroturizma Konavle prezentirali su i ostale ideje i projekte koje će se pokrenuti u narednom periodu, a posebno je istaknut projekt “Uredimo Konavle” kojm se želi podići svijest lokalne zajednice o potrebi dodatnog uređenja Konavala koje se turistički sve snažnije razvijaju. U ovom će se cilju pokrenuti zajedničke aktivnosti na edukaciji lokalnog stanovništva i uključiti mlade stručnjake kako bi  Konavle pratile najnovije trendove sličnih mikrodestinacija.
 

Načelnik Lasić je, unutar svojih mogućnosti, obećao pomoć u radu Udruge i naglasio kako je zajednički rad za opće dobro izuzetno važno za ukupni boljitak.

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *