Hrvatska turistička ponuda te njezini potencijali u zdravstvenom i SPA segmentu predstavljeni su u sklopu 37. izdanja specijaliziranog sajma za široku publiku Les Thermalies koji se održao u Parizu. Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Francuskoj drugu godinu zaredom predstavilo je hrvatsku ponudu na ovom jedinstvenom sajamskom događanju posvećenom zdravstvenom i SPA turizmu, talasoterapiji i termalizmu.

„Upravo se zdravstveni turizam ocjenjuje izuzetno važnom nišom u privlačenju novih turista s ovog vrlo potentnog emitivnog tržišta s kojeg je u 2018. godini ostvareno 592.000 dolazaka te više od 2,2 milijuna noćenja, što je u odnosu na 2017. godinu porast od 8 posto“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

U prilog još boljim dolascima s francuskog tržišta ide i sve bolja zračna povezanost. Uz brojne nove charter letove, u 2019. godini u najavi je šest novih zračnih linija. Zračna kompanija Volotea otvara linije iz Lyona za Dubrovnik i Split, Marseillea za Rijeku te Bordeauxa za Pulu. Air France uz povećanje letova za Dubrovnik za čak 150 posto u odnosu na 2018. godinu najavljuje i otvaranje nove direktne zračne linije za Split iz Pariza, a Easy Jet otvorenje direktne linije iz Nantesa za Dubrovnik.

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *