U tijeku je „Dubrovnik FestiWine Trophy” ocjenjivanje vina u okviru kojeg međunarodno priznati ocjenjivački tim bira najbolja vina festivala.
 

Na čelu s Bojanom Kobalom, 13 članova žirija ocjenjivat će prijavljene vinske etikete tijekom trajanja Dubrovnik FestiWine Trophy natjecanja. Kušat će brojne vinske uzorke, ocjenjivati i birati najbolje, a partner festivala, hotelska grupacija ALH, uvrstit će pobjednička vina na vinsku listu hotela Excelsior.

 

Ocjenjivački sud sastoji se od domaćih i inozemnih sudaca, enologa, vinskih profesionalaca, blogera i promotora vina, čije međunarodno znanje, iskustvo, kao i strukovna raznolikost, jamče neovisno ocjenjivanje.
 

Bojan Kobal, osvajač brojnih titula na međunarodnim natjecanjima te licencirani ocjenjivač vina, i ove godine je predsjednik ocjenjivačkog suda:
 

„Ove godine je sastavljen žiri od licenciranih sudaca, poznaju lokalna vina, njihove karakteristike i znaju ih povezati s različitim sortama. Danas smo kušali mnoga vina i kvaliteta vina je jako dobra, jako smo iznenađeni, uopće nema slabih uzoraka, ukupna kvaliteta je što smo do sada degustirali na vrhunskom nivou. „ rekao je Kobal.

 

Zahvaljujući Hrvatskoj gospodarskoj komori koja je vinarima pomogla u sudjelovanju na festivalu velika međunarodna imena će kušati njihova vina i odnijeti dojmove sa sobom, van granica Lijepe naše. Svakako je u žiriju važno istaknuti gđu Angelu Muir iz Velike Britanije koja je 1980. godine stekla titulu MW (Master of Wine) te uglednu sommelierku Miru Šemić. Članovi žirija još su i Marin Berovič (Hrvatska/Slovenija), Franjo Francem (Hrvatska), Darrel Joseph (Austrija/Sjedinjene Američke Države), Aleksandar Noršić (Hrvatska), Tihomir Prusina (Bosna i Hercegovina), Quentin Sadler (Velika Britanija), Jean Smullen (Irska), Željko Suhadolnik (Hrvatska), Lars Torstenston (Švedska) i Dominique Vrigneau (Velika Britanija).
 

Dobitnike 5. Dubrovnik FestiWine Trophya doznati ćemo na završnoj večeri festivala u subotu, 21. travnja na Sunset beachu u Uvali lapad.

 

DU Festiwine Ocjenjivanje 26

 

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *