Jučer, 7. svibnja, u Metkoviću su nastavljene aktivnosti u sklopu kampanje ‘Živim život bez nasilja’ kojeg provodi Ministarstvo unutarnjih poslova uz podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Radi se o preventivnom projektu koji je usmjeren na prevenciju svih oblika nasilja i izgradnji kulture nenasilja kod mlade populacije.

 

Tijekom prijepodnevnih sati u Osnovnoj školi Stjepana Radića učenicima sedmih razreda održana je interaktivna radionica. Gdje i kako mogu zatražiti pomoć i zaštitu od svih oblika nasilja, važnost izgradnje pozitivnih odnosa s okolinom i komunikacije u odnosima, te kultura nenasilja samo su dio zanimljivih informacija koje su se učenicima uputile tijekom radionice koju su održali policijski službenik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i predstavnik Udruge Status M.

 

Nakon interaktivne radionice u Gradskom kulturnom središtu Metković održana je tematska predstava „Nasilje, za nasilje nema opravdanja“. Predstava je dio THE/ARTO projekta gdje se djeca educiraju kroz umjetnost, a koji su u Hrvatskoj pokrenuli poznati dramski umjetnik Zijah Sokolović i Dražen Šivak, glumac i asistent na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. U predstavi se daje oko 160 primjera svakodnevnog nasilja od psihološkog, fizičkog, ekonomskog i seksualnog, ali i načini kako se jasno oduprijeti nasilju. Prije same predstave nastupilo je četvero učenika Osnovne glazbene škole Metković koji su izveli nekoliko glazbenih točaka.

 

Cilj ovih preventivnih aktivnosti je senzibiliziranje javnosti na problem nasilja te poticanje građana, a posebno žrtava, na prijavljivanje obiteljskog nasilja.
Kazališnu predstavu pratilo je oko 250 učenika sedmih i osmih razreda, brojni prosvjetni djelatnici, predstavnici lokalne uprave, policije i drugih institucija.

 

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *