Grad Dubrovnik podnio je tužbu protiv Excelsa nekretnina zbog nezakonitog stjecanja novčanih sredstava, tj. neplaćanja koncesije. Iznos koji je grad zatražio iznosi 30 milijuna kuna- kazao je to danas na sjednici Gradskog vijeća, gradonačelnik Mato Franković odgovarajući na vijećničko pitanje SDP-ovog Jadrana Barača.

– Održan je sastanak u DORH-u s Excelsa nekretninama. DORH im je dao rok do kraja trećeg mjeseca da se usklade sa zakonom RH, plate koncesijsku naknadu Gradu i RH, a do 1. travnja su dužni potpisati koncesijski ugovor s Gradom. Ukoliko se to ne dogodi zatvorit će se rad žičare jer ona radi protuzakonito – kazao je gradonačelnik dodavši kako je u suradnji s DORH-om napravljeno novo vještvo.

– Sudski vještak je koncesijsku naknadu od 15 posto procijenio premalom. Smatra kako ona treba iznositi 30 posto i na idućoj sjednici GV-a predložit će se poništenje starog prijedloga i predložiti novi, baš onako kako je predložio vještak.Zbog čega je trebalo toliko vremena proći da se digne tužba, zbog čega je trebalo čekati ovu gradsku upravu? Situacija se mijenja, igrat ćemo prema zakonu – poručio je gradonačelnik s govornice.

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *