Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA u suradnji s RIT Croatia, Sveučilištem u Dubrovniku i CITYOS fondacijom organizira niz od sedam TECH radionice za mlade. Radi se o inovativnim radionicama koje kombiniraju učenje i istraživanje, a prilagođene su potrebama korisnika neovisno o razini predznanja. Vrhunski predavači će polaznicima u par sati ponuditi najsuvremenija znanja i trendove iz raznih područja tehnologije.

 

Treća po redu radionica „Air pollution device“ održati će se u dva termina 03. i 04. ožujka 2018. godine u prostorijama DURA-e. (Branitelja Dubrovnika 15, 20000 Dubrovnik).Radionica je namijenjena srednjoškolcima, studentima i ostalim mladim osobama.

 

Na ovoj radionici polaznike će se provesti kroz proces izgradnje vlastitog CityOS Air pollution uređaja. Upoznat ćete se s alatima, naučit ćete kako sastaviti svu elektroniku, postaviti razvojno okruženje i naposljetku izgraditi kućište. Po završetku radionice imat ćete potpuno funkcionalnu svjetiljku sa senzorom (Boxy), koja će pratiti temperaturu, vlagu i najvažnije, onečišćenje zraka.

 

PROGRAM RADIONICE:

Korak 1: Uvodno o praćenju kvalitete zraka
Korak 2: Upoznavanje s alatima
Korak 3: Postavljanje razvojnog okruženja
Korak 3: Podešavanje hardwarea
Korak 4: Izrada Boxy svjetiljke sa senzorom

 

Trajanje radionica je predviđeno od 09:00 – 17:00 sati.

 

Predavač na ovoj radionici je Džavid Isanović CityOS Foundation

Zvanje dizajnera ugrađenih sustava Džavid je stekao po završetku prvostupničkog obrazovanja na Međunarodnom univerzitetu Burch u Sarajevu. Uz iskustvo u dizajnu ugrađenih miješanih signala, specijalizirao se za PCB i dizajn digitalnih struktura. Svoja znanja i vještine iz područja IoT tehnologija koristi u mnogim Smart City projektima. Trenutno je zaposlen kao savjetnik za IT i automatizaciju u tvrtki koja upravlja javnim prijevozom u Sarajevu, a kao instruktor djeluje pod okriljem CityOS fundacije.

 

Prijavit se možete na:
Online: PRIJAVNICA
E-mail: mpuljas@dura.hr
Telefon: 099 5361 271
Požurite, broj polaznika je ograničen!

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *