Dječji vrtići Dubrovnik od ponedjeljka 7. svibnja započinju s radom u produženom radnom vremenu do 17 sati, a sve sukladno rezultatima ispitivanja potreba roditelja za promjenom radnog vremena vrtića koje je krajem veljače i početkom ožujka provedeno u 14 od ukupno 19 objekata.

Navedenom korekcijom gradska uprava izlazi ususret roditeljima koji su u značajnoj mjeri iskazali potrebu za produljenjem radnog vremena do 17 sati.

Što se tiče potreba za uvođenjem poslijepodnevne smjene kao i rada subotom, Grad Dubrovnik će prijaviti projekt u sklopu natječaja “Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja” koji provodi Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Republike Hrvatske kroz korištenje sredstava Europskog socijalnog fonda te će kako je već najavljeno za dvosmjenski rad kandidirati dječji vrtić „Palčica”. Naime, prema rezultatima provedene ankete, u kojoj je sudjelovalo 868 roditelja, bit će dostatno dvosmjenski rad organizirati u jednom objektu.

Predmetni natječaj Europskog socijalnog fonda vrijedan je 300 milijuna kuna i otvoren je 8. ožujka, a projektne prijedloge jedinice lokalne samouprave i sami dječji vrtići mogu dostaviti zaključno s 31. prosinca 2019. godine, odnosno do iskorištenja sredstava. Intenzitet potpore može iznositi i do 100% prihvatljivih troškova što znači da prijavitelji nisu dužni osigurati vlastito sufinanciranje.

U okviru poziva financirat će se upravo oni projekti koji će doprinijeti usklađivanju obiteljskog i poslovnog života obitelji s uzdržavanim članovima rane i predškolske dobi.

Grad Dubrovnik

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *