U tvrđavi Kaštio svečano je otvoren 2. Festival soli, i to izložbom fotografija “Baci kibic” koja će ostati otvorena do kraja festivala. Radi se o prvoj samostalnoj izložbi fotografija Sandre Vuletić, a motivi su vezani za stonski krajolik, floru i faunu, običaje i naravno – Solanu.

 

Nakon toga, posjetitelji su uživali u degustacijama vina i čokolade sa stonskom soli koje je pripremio Event Lab, a za sjajnu glazbenu podlogu brinuo se dvojac Sara & Jappa – otac i kći koji su oduševili izvedbama jazz klasika iz sredine 20. stoljeća.

 

Danas je na rasporedu lutkarska predstava za djecu “Čarobni grah” koju izvodi Kulturno društvo Aster Dubrovnik. Radi se o interpretaciji poznate bajke Dječak i čarobni grah, poučne i zanimljive priče. Predstava počinje u 19:30 u Solani Ston.

 

Udruga djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom “Djeca Pelješca” također se priključila festivalu: sutra ćete moći kupiti njihove ručne rađene proizvode i tako pripomoći rad udruge.

 

U suradnji s muzejom Dom Marina Držića Dubrovnik, u 20:30 u tvrđavi Kaštio otvara se izložba Lene Kramarić “Dnevnik čitanja”. Čini ju 10 slika u kombiniranoj tehnici, a radovi su nastali kao rezultat umjetničinog temeljitog proučavanja života i stvaralaštva Marina Držića, te tradicije, običaja i povijesti Grada. Izložba će trajati do 9. rujna.

 

U 22 sata u Solani nastupit će Mak Grgić, jedan od najuzbudljivijih mladih gitarista s ovih prostora, kojeg je New York Times opisao kao “maštovitog, nadarenog i izražajnog”. Nedavno je završio doktorski studij u SAD-u, gdje i radi na sveučilištu ,,Mount St. Mary” u Los Angelesu.

 

Do same lokacije koncerta posjetitelje će odvesti vodič koji će usput ispričati zanimljivu i edukativnu priču o povijesti Stona i značenju solane za ovaj kraj.

 

Besplatne vodičke ture po Stonu i Solani inače kreću svaki dan u 18:30, a potrebno se ranije najaviti na festivalsoli@gmail.com

 

Svaki dan festivala od 18 do 22 sata otvoren je Sajam tradicionalnih proizvoda – Hrvatski otočni proizvod Pelješac, na kojem posjetitelji mogu pronaći i kupiti autentične pelješke domaće proizvode poput vina, likera, slastica itd.

 

Cijeli raspored Festivala Soli Ston 2018. može se pronaći na Facebook stranici Festival soli.

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *