Župan Nikola Dobroslavić i saborski zastupnici Branko Bačić i Mato Franković uputili su otvoreno pismo predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću u vezi s gužvama na državnoj granici. Pismo prenosimo u cijelosti. 

 

„Poštovani predsjedniče Vlade Republike Hrvatske,

Uvođenje uredbe Europske unije kojom se postrožava kontrola na državnim granicama dovela je Dubrovnik te Dubrovačko-neretvansku županiju u još goru poziciju od one u kojoj se godinama nalaze zbog prometne izoliranosti odnosno činjenice da smo eksklava koja kopneno graniči s Bosnom i Hercegovinom te Crnom Gorom.

Višesatne gužve na granicama Hrvatske na krajnjem jugu države već su u ovom vikendu naslutili kakav nas kaos čeka kada turistička sezona krene u punom intezitetu.
Stoga Vas molimo da se zauzmete kod rješavanja ovog problema koji će u narednim tjednima samo postajati sve veći i veći.

Naš je prijedlog da se na graničnim prijelazima umjesto sustavne kontrole svakog vozila dopusti MUP-u da kao i do sada odrađuje ciljane kontrole te da se omogući formiranje posebne trake kojom bi se preko graničnih prijalaza isključivo mogle kretati osobe koje su stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije, što bi dokazivali identifikacijskim dokumentima.

Smatramo da je ovakva organizacija prijelaza na državoj granici izvediva te da bi omogućila stanovnicima Dubrovačko-neretvanske županije da se bez većih problema kreću iz jednog dijela Županije/države u drugi. A to je najmanje što smo kao eksteritorij do kojega još uvijek nije došla autocesta te se tek ima početi graditi Pelješki most, zaslužili.

U nadi da ćete razumjeti naš problem te ga riješiti na nama prihvatljiv način,

Župan Nikola Dobroslavić
Saborski zastupnik Branko Bačić
Saborski zastupnik Mato Franković”

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *