Sljedeći koncert u programu Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto, a ujedno i zaključni koncert projekta „U susret budućnosti“ kojeg zajedno realiziraju Dubrovački simfonijski orkestar i Dubrovačke ljetne igre, održat će se sutra, 30. kolovoza s početkom u 21 sat. Riječ je o nastupu mladog američkog pijanista, zapravo i idejnog začetnika ovog programa koji je okupio mlade laureate prestižnih međunarodnih natjecanja – Andrewa Tysona, a čitavim će koncertom ravnati maestro Mladen Tarbuk.

 

 

Nakon niza brojnih mladih glazbenika, Tyson koji je otvorio program „U susret budućnosti“ na Igrama, sutra će ga zatvoriti u atriju Kneževog dvora. Andrew Tyson novo je, ali već prepoznatljivo ime na glazbenoj sceni, a BBC Radio 3 nazvao ga je ‘pravim pjesnikom glasovira’. Među nagradama i priznanjima koje je do sada osvojio, ističu se pobjeda na Međunarodnoj audiciji za mlade koncertne umjetnike u SAD-u (2011.), nagrade na Međunarodnom pijanističkom natjecanju u Leedsu (2012.) i Natjecanju Queen Elisabeth (2013.) te prva nagrada na Natjecanju Géza Anda u Zürichu (2015.), gdje je također osvojio Mozartovu nagradu i nagradu publike.

 

Za ovu prigodu Tyson će izvesti Chopinov Koncert br. 1 za klavir i orkestar u e molu, a u drugom dijelu koncerta publika će imati priliku poslušati Bizetovu Simfoniju br. 1 u C duru.

 

 

Cijene ulaznica su od 50 do 400 kuna. Ulaznice su dostupne online na www.dso.hr, u Luži, agenciji Perla Adriatica i gift shopu Dubravka te u uredu DSO-a. Povlaštene cijene ulaznica za umirovljenike, korisnike Libertasovog pokaza, građane stare gradske jezgre i studente s kulturnom iskaznicom, te popust od 30% na sve cijene za ostale građane vrijede i za ovaj koncert, a njih je moguće kupiti samo u uredu DSO-a i na ulazu pred početak koncerta. Za sve ostale informacije kontaktirati broj 417 110.

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *