Dokaz da se ambicioznost, trud i rad uvijek isplate pokazao nam je mladi i perspektivni dvojac, Ivana Beran i Dario Baule, koji su zadovoljili sve potrebne kriterije za osvajanje stipendija Dubrovnik FestiWine Challenge 2018.
 

Već petu godinu zaredom u sklopu festivala Dubrovnik FestiWine tradicionalno se organizira i FestiWine Gala večera, vinsko – gastronomski događaj s plemenitim ciljem, namijenjen stipendiranju i daljnjoj edukaciji mladih kuhara i sommeliera u nastajanju. Na ovogodišnjoj FestiWine gala večeri svojim jelima uzvanike su oduševili iskusni slovenski chef Igor Jagodic i domaći renomirani chef Jadranskih luksuznih hotela, Petar Obad.
 

Prihod ovogodišnje Dubrovnik Festiwine gala večere namijenjen je stipendiranju mladih dubrovačkih talenata (kuhara, sommeliera i konobara) koji će na jesen provesti mjesec dana u restoranu Strelec u Ljubljani, pod stručnim mentorstvom chefa Igora Jagodica i njegovog tima. Ove godine ta čast pripala je mladoj konobarici Ivani Beran i kuharu Dariju Baule. Pravo na sudjelovanje u Javnom pozivu koje je raspisala Dubrovačko – neretvanska županija imali su kandidati koji su zadovoljili sljedeće uvjete: da su državljani Republike Hrvatske s prebivalištem na području Dubrovačko – neretvanske županije, zatim da imaju završenu srednju strukovnu školu u zvanju kuhar/konobar te da imaju između 18 i 30 godina života.
 

Dario Baule ima 25 godina i završio je srednju Turističku ugostiteljsku školu u Dubrovniku, smjer kuhar. Osim što je zadovoljio osnovne kriterije, žiriju je pažnju usmjerio prema velikim željama za razvijanje dosadašnjih znanja kao i usvajanje novih. Za sebe tvrdi da je vrlo komunikativna osoba i da voli raditi u timu. Svojih sedam godina radnog iskustva do sada je ostvario u hotelu Epidaurus Iberostar te u hotelu Croatia Cavtat gdje radi još uvijek.
 

Ništa manje ambicioznosti nije pokazala niti Ivana Beran koja je, osim osnovnih uvjeta, svu ostalu pažnju privukla na diplome brojnih natjecanja te obuke i treninge vezane za ugostiteljstvo, kao i završen tečaj za barmena. Svoja dosadašnja radna iskustva stekla je u hotelu Excelsior te u hotelu Kompas gdje je ostvarila i stalni radni odnos.

 

3

 

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *