Ulaznice za gotovo trideset glazbenih, dramskih, baletnih i drugih programa koji će biti izvedeni u sklopu 68. Dubrovačkih ljetnih igara od 10. srpnja do 25. kolovoza, dostupne su online na stranicama Igara dubrovnik-festival.hr i preko servisa ulaznice.hr.

 

Pored ulaznica za dva hvaljena, reprizna dramska naslova Kafetariju u režiji Vinka Brešana i Othella redateljice Ivice Boban, u prodaji su ulaznice za gostujuću predstavu Zagrebačkog kazališta mladih Hinkemann u režiji Igora Vuka Torbice te balet Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu Labuđe jezero koreografa i redatelja Vladimira Malakhova. Gledatelji već mogu osigurati i svoje ulaznice za Carminu Buranu koja će ispred crkve sv. Vlaha 11. srpnja otvoriti glazbeni program 68. Igara, zatim gala koncert sa Simfonijskim orkestrom HRT-a i lanjskim dobitnikom nagrade Orlando Alekseyem Semenenkom kojim će Igre biti zatvorene, ali i za većinu drugih glazbenih programa poput klavirskog recitala lanjskog apsolutnog pobjednika na natjecanju Queen Elisabeth Lukáša Vondráčeka i recitala njegovog ruskog kolege Dmitrija Šiškina.

 

U prodaji su i ulaznice za glazbeno-scenski program posvećen Ludwigu van Beethovenu Ansambla Umberto Giordano, violinski recital Stefana Milenkovića uz pratnju Rohana De Silve, komorni koncert u Dvoru u sklopu kojeg nastupa violinist i violist Nemanja Radulović, zajednički nastup violončelistice Monike Leskovar i gitarista Petrita Çekua, dva koncerta Dubrovačkog simfonijskog orkestra s gostima solistima u atriju Kneževa dvora, program Stare ljubavi na kojem će Tereza Kesovija, uz pratnju klavira i gitare, interpretirati „stare“ pjesnike Fiamenga, Vojnovića, Dedića i druge, hrvatski debut Zare McFarlane koju opisuju kao „najzanimljiviju jazz pjevačicu kakva se već godinama nije pojavila“, a koja će sa svojim kvartetom nastupiti na taraci tvrđave Revelin večer uoči zatvaranja Igara, te brojne druge.

 

 

Ulaznice su dostupne online na internetskim stranicama Dubrovčkih ljetnih igara dubrovnik-festival.hr i preko servisa ulaznice.hr. Do početka lipnja u prodaji će biti i ulaznice za dva premijerna dramska naslova Gospoda Glembajevi Miroslava Krleže u režiji Zlatka Svibena i #Držić – Viktorija od neprijatelja u režiji Ivice Boban prema dramaturškom konceptu Hrvoja Ivankovića te za opernu premijeru Händelovog Orlanda kao i za sva preostala događanja u sklopu 68. Igara. 

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *