Grad Dubrovnik započeo je postupak javne nabave za izvođenje radova na sanaciji odlagališta otpada Grabovica I. faza. Ova strateška investicija provest će se uz značajno sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Sufinanciranje Fonda iznosi 60 %., što je dvostruko više nego što je bilo previđeno osnovnim ugovorom iz 2004. godine.
Izmjena i dopuna građevinske dozvole za sanaciju odlagališta, podsjetimo, izdana je krajem srpnja 2018. godine. Tim činom je nakon 15 godina ispunjen posljednji preduvjet za konačnu realizaciju ovog važnog komunalnog i ekološkog pitanja. Raspisivanjem javne nabave za odabir izvođača radova gradska uprava približila se na korak do ostvarenja konačnog cilja.
„Za našu tvrtku Čistoća i građane ovo znači rješavanje jednog od gorućih pitanja. Sanacijom i zatvaranjem Grabovice otklanjamo svaku eventualnu buduću ekološku prijetnju. U međuvremenu, ova gradska uprava donijela je Plan gospodarenja otpadom Grada Dubrovnika za razdoblje do 2023. godine, spremnike za odvojeno prikupljanje otpada nabavljamo uz financiranje Fonda od 85 % ukupne investicije, a osigurali smo i 1,2 milijuna kuna bespovratnih sredstava za edukaciju javnosti“, rekao je gradonačelnik Mato Franković.
Dokumentacija o nadmetanju svim zainteresiranim gospodarskim subjektima bit će dostupna od petka, 1. veljače.

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *