Opći uvjeti korištenja


Prihvaćanje uvjeta korištenja

Dobro došli na portal tvrtke Dubrovačka televizija d.o.o. – www.dutv.hr (u daljnjem tekstu Dubrovačka televizija). Dubrovačka televizija omogućuje vam korištenje usluga i sadržaja svog portala koje je
regulirano ovim Uvjetima korištenja. Uvjeti korištenja primjenjuju se na sve sadržaje i usluge na domenama i poddomenama u vlasništvu, suvlasništvu ili partnerstvu s Dubrovačkom televizijom.
Korištenjem bilo kojeg dijela portala Dubrovačke televizije te svih njegovih dijelova smatra se da su korisnici upoznati s ovim uvjetima i svim rizicima koji nastaju iz korištenja ove web stranice te prihvaćaju
koristiti sadržaj ove web stranice isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost, smatra se i da ih da u potpunosti razumiju i prihvaćaju, uključujući i odredbe u vezi s kolačićima.

Obveze korisnika pri korištenju portala Dubrovačke televizije

Dubrovačka televizija ne kontrolira sadržaj koji razmjenjuju posjetitelji te ne može jamčiti točnost, porijeklo ili kvalitetu takvog sadržaja. Dubrovačka televizija neće ni na koji način biti odgovorna za materijalni ili nematerijalni gubitak ili štetu nastalu korištenjem portala i usluga. Radi osiguranja slobodnog i neometanog korištenja portala i usluga, ovi postupci su neprihvatljivi i strogo zabranjeni:

– objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaj koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način,

– objavljivanje, slanje, razmjena i prenošenje informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima,

– lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe,

– manipuliranje identifikatorima kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja koji se objavljuje ili šalje putem Usluga,

– objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom,

– objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, kao što su promotivni materijali, reklamne poruke, “spam”, lančana pisma, promotivni i reklamni materijali koji sadrže lažne informacije, zavaravajući navode ili tvrdnje

– svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme,

– prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih korisnika.

Prihvaćanjem ovih Uvjeta korištenja korisnik prihvaća i suglasan je da će usluge i portal Dubrovačke televizije uključivati reklame, raznorazne obavijesti, poruke administratora i slične poruke.

Autorska prava

Sadržaj na portalu i uslugama portala Dubrovačke televizije zaštićen je autorskim pravima. Mijenjanje, posuđivanje, prodavanje ili distribuiranje takvog sadržaja moguće je samo uz prethodnu pisanu dozvolu Dubrovačke televizije. Ukoliko korisnik smatra da je došlo do povrede autorskih prava na portalu, o tome je dužan izvijestiti Dubrovačku televiziju koristeći adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..”>vijesti@dutv.hr. Dubrovačka televizija polaže sva autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg djela portala smatra se kršenjem autorskih prava portala i podložno je tužbi.

Sadržaj, usluge i oglašivači

Javno dostupan sadržaj je sav onaj sadržaj dostupan svim posjetiteljima portala Dubrovačke televizije.Dubrovačka televizija zadržava pravo promjene i ukidanja bilo kojeg sadržaja ili usluge na portalu bez obaveze prethodne najave. Uz vlastiti sadržaj na portalu Durbovačke televizije se nalazi i sadržaj oglašivača te linkovi na druge stranice. Sve sadržaje portala koristite na vlastitu odgovornost i Dubrovačka televizija se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem. Poslovni odnos između posjetitelja i oglašivača na i izvan portala Dubrovačke televizije isključivo je stvar poslovnog dogovora posjetitelja i oglašivača. Dubrovačka televizija ne snosi odgovornost ni za kakvu štetu nastalu oglašavanjem na svom portalu.


Oglašavanje

Portal Dubrovačke televizije u dobroj vjeri i namjeri može omogućiti besplatno objavljivanje malih oglasa, te se ne može smatrati odgovornim za sadržaj objavljen u malim oglasima, a za istinitost podataka i vlasništvo nad autorskim pravima koji se koriste te kvalitetu roba i usluga odgovoran je isključivo korisnik. Portal Dubrovačke televizije zadržava pravo neobjavljivanja bilo kojeg od malih oglasa bez posebnog objašnjenja razloga.


Materijali

Svi samoinicijativno poslani materijali, a osobito fotografije, videouraci, tekstovi i drugi slični materijali, odnosno drugi autorski radovi (u daljnjem tekstu: Materijali) mogu, jednom ili više puta, bez vremenskog ograničenja, ali i ne moraju, biti objavljeni na portalu i uslugama Dubrovačke televizije. Pošiljatelji Materijala prihvaćaju da za poslane Materijale neće biti isplaćen nikakav honorar. Sve osobe koje samoinicijativno pošalju Materijal jamče pod punom kaznenom i materijalnom odgovornošću da isti predstavlja isključivo njihovo vlasništvo te da na isti polažu autorska prava. Dubrovačka televizija poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te na toj osnovi isto traži od svih onih s kojima stupi u bilo kakav odnos u pogledu Materijala koji su zaštićeni pozitivno-pravnom regulativom kojom je regulirana zaštita autorskih prava i intelektualnog vlasništva te se samoinicijativnim slanjem Materijala iskazuje pod punom materijalnom i kaznenom odgovornošću suglasnost s prije navedenim stajalištima.


Zaštita privatnosti

Portal Dubrovačke televizije štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj mjeri.
Portal Dubrovačke televizije se obavezuje da će u dobroj vjeri i namjeri koristiti podatke dobivene od korisnika tijekom korištenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Portal Dubrovačke televizije može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tijekom korištenja portala pod čime se podrazumijevaju podaci o računalu i internet provideru. Ove podatke portal koristi kako bi imao informacije o korisnicima koji ga koriste, te na taj način poboljšao sadržaje.

Portal Dubrovačke televizije se obvezuje da prikupljene privatne podatke poput e-mail adrese, imena i prezimena neće bez dopuštenja korisnika prodavati niti distribuirati, osim demografskih podataka za skupinu korisnika bez odavanja privatnih podataka.

Portal Dubrovačke televizije se obvezuje da će čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju kršenja pravila portala, odnosno nezakonitih aktivnosti korisnika pri čemu će nadležnim institucijama ukoliko to zatraže, a zakon omogućuje, biti dostavljeni svi podaci pojedinačnog korisnika koji je prekršio pravila korištenja portala.

Kolačići

U svrhu boljeg korisničkog iskustva te kako bi portal Dubrovačke televizije i usluge portala radilli pravilno i imali sve funkcionalnosti koristimo kolačiće (cookies).
Kolačić je informacija spremljena na vaše računalo od strane web stranice koju posjetite.
Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem internet pregledniku.
Korištenjem portala i usluga portala dajete svoj pristanak za spremanje kolačića (cookies) na vašem računalu.


Linkovi na druge web-stranice

Neki od linkova na portalu i uslugama portala vode na web-stranice i usluge koji nisu u vlasništvu niti pod kontrolom Dubrovačke televizije. Dubrovačka televizija nije odgovorna za sadržaj tih stranica.

Promjene sadržaja portala i usluga portala Dubrovačke televizije

Dubrovačka televizija zadržava pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja na portalu i uslugama Dubrovačke televizije bez obaveze prethodne najave. Dubrovačka televizija nije odgovorna za bilo kakvu štetu nastalu tim promjenama.


Promjene Uvjeta korištenja

Dubrovačka televizija zadržava pravo promjene Uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku te neće biti odgovorna za moguće posljedice koje su proizašle iz takvih promjena. Promjene stupaju na snagu objavljivanjem na portalu Dubrovačke televizije.