Predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je otvoreno pismo ministru Vlahu Orepiću koje prenosimo u cijelosti. 

“Otvoreno pismo ministru Vlahu Orepiću
Poštovani ministre,

Ovim putem obraćam Vam se kao predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika, a povodom Vaših posljednjih izjava u medijima koje su se odnosile na Policijsku upravu dubrovačko- neretvansku.
Nemalo sam ostao iznenađen kada ste izjavili, citiram „Navedene probleme predvidjeli smo riješiti reorganizacijom koja će se odnositi na novu prostornu i funkcionalnu dimenziju”.
Poštovani ministre ne ulazeći u Vaše odnose sa čelništvom Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, gotovo nevjerojatno zvuči najava kako ćete probleme koje imate sa čelništvom Policijske uprave rješavati reorganizacijom koja će se odnositi na novu prostornu i funkcionalnu dimenziju. Ovim putem bi Vas želio podsjetiti da je pod krinkom reorganizacije i ušteda ugašena i Dubrovačka carina čijom poviješću se i danas na svojim službenim stranicama ponosi Carina Republike Hrvatske.

Poštovani gospodine Orepiću, krajnji jug Hrvatske previše je toga pretrpio u posljednjih dvadeset  i pet godina počevši od agresije, prometne nepovezanosti te izoliranosti od matice zemlje. Omalovažavanje kakvo smo doživjeli u posljednjih pet godina kada su gotovo sva sjedišta državnih institucija izmještena iz Dubrovnika, predstavljalo je uvertiru u ono što je bio krajnji cilj, a to je teritorijalni preustroj Republike Hrvatske u kojem je grad Dubrovnik trebao izgubiti status regionalnog središta. Upravo iz tih razloga Gradsko vijeće Grada Dubrovnika je  jednoglasno usvojilo Deklaraciju o položaju i regionalnom statusu Grada Dubrovnika u kojoj između ostalih zahtijevamo povratak svih sjedišta državnih institucija u Grad Dubrovnik.
Otvoreno Vam poručujem  kako nećemo dozvoliti izmještanje posljednjeg sjedišta iz Grada Dubrovnika, a to je Policijske uprave dubrovačko neretvanske.
Gradu Dubrovniku je više dosta šamaranja i ponižavanja!

GRAD DUBROVNIK
GRADSKO VIJEĆE”

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *