Predstavljanje slikovnice „Kako je zmaj Rikardo stekao prijatelje” spisateljice Renate Zlatković i ilustratora Roberta Zlatkovića održana je u petak, 12. svibnja, u čitaonici Narodne knjižnice Grad. Uz autore, u promociji slikovnice koja je u izdanju Društva za promicanje knjige i stripa Slagalica sudjelovali su i Marina Kljunak Čuikin, Margerita Milat, Lucijana Pendo te Ivana Trostmann.
Slagalica osim što se bavi izdavačkom djelatnošću promiče čitanje i pisanje te je ujedno organiziran i literarni natječaj za najmlađe na temu zmajeva i moj prijatelj zmaj. Budući da su djeca spontano i ilustrirala svoje radove žiri je odlučio nagraditi i taj segment, a najuspješnija je bila Klare Poković iz Osnovne škole Marina Getaldića. U konkurenciji literernih radova nagrađena su dva učenička rada i to od Eve Šanje iz Osnovne škole Marina Držića te Luke Protića iz Osnovne škole Marina Getaldića.
Sikovnica „Kako je zmaj Rikardo stekao prijatelje” novi je naslov iz biblioteke „Prculin” koji je namijenjen najmlađim čitateljima. U četiri godine svog postojanja, Slagalica je objavila 12 knjiga.

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *