Policijski službenici Službe kriminalističke policije dovršili su dva kriminalistička istraživanja nad troje hrvatskih državljana s prebivalištem u Bosni i Hercegovini koje se sumnjiči za kazneno djelo prijevare.


U prvom slučaju 55-godišnjakinja se sumnjiči da je, koristeći činjenicu fiktivno prijavljenog prebivališta u Novoj Mokošici, od početka ožujka 2011. g. do kraja veljače 2014. g. podnosila zahtjeve za dječji doplatak koji joj je isplaćen, čime je Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje oštetila za iznos od preko 8 000 kuna. Također se sumnjiči da je od početka 2010. g. do kolovoza 2014. g. na štetu Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje za sebe i članove svoje obitelji ostvarila zdravstvenu zaštitu u iznosu od 556 kuna.


U drugom se slučaju 45-godišnjakinja sumnjiči da je, koristeći činjenicu fiktivno prijavljenog prebivališta u Metkoviću, od početka 2009. do kraja veljače 2014. g. podnosila zahtjeve za dječji doplatak koji joj je isplaćen čime je Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje oštetila za iznos od preko 52 000 kuna.

 

Istim je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je 57-godišnjak, također koristeći činjenicu fiktivno prijavljenog prebivališta u Metkoviću, od početka 2011. do kolovoza 2014. g., na štetu Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje za sebe i članove svoje obitelji ostvario zdravstvenu zaštitu u iznosu od gotovo 30 000 kuna.

Policija protiv osumnjičenih podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *