Danas nešto iza 18 sati u odvodnom kanalu Hidroelektrane DUbrovnik u Platu pronađeno je tijelo trećeg nestalog djelatnika, Davora Pozniaka. 

Podsjetimo, četvrtog dana potrage zajedničkim su ga snagama pokušavali naći vatrogasci, policija, HGSS, ronioci, ali i građani. 

Uskoro će se medijima obratiti načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević.

Iz uprave HEP-a poslali su priopćenje u kojem izražavaju sućut obiteljima. 

“Sa žaljenjem javljamo da je večeras, 13. siječnja, pronađeno beživotno tijelo trećeg radnika koji je 10. siječnja stradao u požaru u Hidroelektrani Dubrovnik.

Duboko potreseni tragedijom koja je odnijela živote trojice naših kolega, svi u Hrvatskoj elektroprivredi iskreno suosjećamo s obiteljima stradalih. Naše su misli s njima. Nastojat ćemo im u vremenu koje slijedi biti pomoć i oslonac.

Zahvaljujemo članovima kriznog stožera, djelatnicima MUP-a, pripadnicima vatrogasnih postrojbi, Hrvatske gorske službe spašavanja, liječničkom osoblju i svim drugim službama, radnicima HEP-a i građanima dobrovoljcima na iskazanom nadljudskom naporu u spašavanju i potrazi za nestalim radnicima.

Uzroci i okolnosti ovog tragičnog događaja bit će poznati po objavi rezultata istrage koju je provelo Županijsko državno odvjetništvo.”

 

Požar je u Hidroelektrani Dubrovnik u Platu buknuo u četvrtak, 10. siječnja, a u tom je trenutku u HE bilo devet radnika. Šest je evakuirano, a trojica djelatnika ostala su zarobljena. Prema izjavama županijskog vatrogasnog zapovjednika Stjepana Simovića, zaposlenici su koristili vatrogasnu opremu i pokušali ugasiti požar, no zbog opsega vatre, u tome nisu uspjeli te su spas potražili u odvodnom kanalu.

Tijelo Mata Maškarića nađeno je istog dana u tunelu oko 14 sati, a Ivice Zvrka na obali mora u Cavtatu oko 22 sata. 

Pronalaskom beživotnog tijela Davora Pozniaka u odvodnom kanalu, okončana je četverodnevna potraga.

Svim obiteljima izražavamo iskrenu sućut.  

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *