U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je  16 prometnih nesreća. Radi s o jednoj prometnoj nesreći u kojima je jedna osoba smrtno stradala, 5 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teže, a pet ih je lakše ozlijeđeno te 10 prometnih nesreća s materijalnom štetom. 

 

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 715 represivnih mjera od čega izdvajamo 278 mjera poduzetih zbog prekoračenja brzine i 12 mjera zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Iz prometa je isključen 21 vozač i 9 vozila. 

 

Tijekom preventivno-represivne akcije prometne policije usmjerene na nadzor i sankcioniranje prekršaja pješaka i poštivanje obveza vozača prema pješacima koja je na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske provedena u utorak, 30. listopada poduzeto je ukupno 80 mjera, od kojih 50 po akciji. Osim smanjenja broja prometnih nesreća i posljedica u kojima sudjeluju pješaci, cilj ove akcije bio je i ukazati pješacima na pravilno sudjelovanje u prometu, a vozačima na obvezu poštivanja prednosti prolaska pješaka na obilježenim pješačkim prijelazima.

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *