U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno osam prometnih nesreća od kojih četiri s ozlijeđenim u kojima su tri osobe teže, a četiri lakše ozlijeđene. Četiri prometne nesreće bile su s materijalnom štetom.
Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 506 represivnih mjera od kojih izdvajamo 181 mjeru poduzetu zbog prekoračenja brzine, 54 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja, 59 prekršaja zbog ne korištenja sigurnosnog pojasa, 25 mjera zbog nepropisnog obilaženja, 18 mjera poduzetih prema vozačima koji nisu imali upaljena dnevna ili kratka svjetla i 29 mjera poduzetih prema vozačima koji su vozilom upravljali pod utjecajem alkohola.

U prometnoj nesreći koja se u subotu, 11. studenog, dogodila na području Dubrovnika teže je ozlijeđen 27-godišnji motociklist.
Do prometne nesreće je došlo kada se 73-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registracijskih oznaka krećući se Ulicom Vladimira Nazora skrenuo u namjeri parkiranja, a da se prethodno nije uvjerio da to može napraviti bez opasnosti po druge sudionike u prometu, zbog čega je u njegovo vozilo udario 27-godišnji motociklist. Uslijed udara došlo je do pada motocikla i vozača koji je tom prilikom teže ozlijeđen te je, nakon ukazane liječničke pomoći, zadržan na liječenju u dubrovačkoj bolnici.

Tijekom vikenda, povodom proslave narodnog običaja krštenja mošta „Martinja” na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske provodila se pojačana akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola i opojnih droga. Prekršajno je sankcionirano ukupno 219 vozača, od kojih njih 26 zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Najveća izmjerena koncentracija alkohola bila je 1,90 g/kg.

PU DNŽ

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *