Dvije mlade osobe počinile su više krađa na dubrovačkom području, uključujući i otuđenje predmeta u vrijednosti oko 150 tisuća kuna iz stana 75-godišnjakinje. Policijsko priopćenje prenosimo u cijelosti. 

Razriješeno više kaznenih djela krađe

Policijski službenici Policijske postaje Dubrovnik dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije osobe u dobi od 19 i 20 godina koje se sumnjiče za četiri kaznena djela teške krađe i jedno kazneno djelo krađe počinjene na području Dubrovnika.

Sumnjiče se da su u večernjim satima 4. i 5. kolovoza provalili u dvije obiteljske kuće na području Gruža gdje su izvršili premetačinu i iz jedne kuće otuđili metalni sef koji je bio prazan, dok iz druge kuće nisu ništa otuđili. Nadalje, sumnjiče se da su 5. kolovoza provalili u dva apartmana na području Ploča, odakle su iz jednog apartmana otuđili mobilni uređaj u vrijednosti od tisuću kuna, a iz drugog novac i to tisuću kuna i šest stotina eura. 

Sumnjiče se i da su 6./7. kolovoza provalili u stan na području Gruža, odakle su otuđili dvije tisuće eura, veću količinu zlatnog i srebrnog nakita, nekoliko pozlaćenih satova, kameru i nekoliko fotoaparata oštetivši 75-godišnju vlasnicu stana za iznos od čak 150 tisuća kuna.

Dvoje osumnjičenih su uz kaznene prijave predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

 

 

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Korčula 31-godišnjak se sumnjiči da je u noći, 3./4. kolovoza, provalio u trgovinu na području Korčule odakle je otuđio cigarete, alkohol, kozmetičke preparate, ali i manju količinu ostalog inventara trgovine. Ukupna vrijednost otuđenih predmeta procijenjena je na gotovo 29 tisuća kuna.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo teške krađe policija protiv sumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

 

Obavijest za građane

Još jednom obavještavamo građane da zbog povećanih gužvi koje se i ovaj vikend očekuju na graničnim prijelazima Policijske uprave dubrovačko-neretvanske želimo obavijestiti o alternativnim pravcima i vremenima kada su najveće gužve kako bi građani mogli na vrijeme planirati svoja putovanja.

Najveće povećanje prometa koje može dovesti do dužih čekanja očekuje se od četvrtka poslijepodne do ponedjeljka poslijepodne i to u jutarnjim terminima od 7 do 11 sati i popodnevnim od 18 do 21 sati te stoga savjetujemo izbjegavanje putovanja u to vrijeme i preporučujemo putovanje tijekom noćnih sati.

 

Obavještavamo građane o mogućim alternativnim pravcima:

Za MCGP Karasovići (RH/CG) preporučuje se GP Vitaljina

Za MCGP Gornji Brgat (RH/BiH) preporučuje se GP Čepikuće

Alternativa za MCGP Metković i MCGP Gabela Polje su granični prijelazi MCGP

Nova Sela, MCGP Prud i MCGP Mali Prolog

 

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *