Jučer, 26. studenog, u 4.40 sati, policijski službenici policijske postaje Ploče su u Ulici Vladimira Nazora u Pločama, u noćnom izlasku bez pratnje roditelja ili punoljetne osobe, zatekla pet maloljetnih osoba u dobi od 14 i 15 godina. O njihovom zatjecanju policija je obavijestila roditelje, a obavijest slijedi i Centru za socijalnu skrb.

Roditeljima skrećemo pozornost na odredbe članka 93. Obiteljskog zakona prema kojem se osobama mlađim od 16 godina zabranjuje noćni izlazak u vremenu od 23 do 5 sati bez pratnje roditelja ili punoljetne osobe u koje roditelji imaju povjerenje.

Tjedno izvješće za promet

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno devet prometnih nesreća od kojih dvije s ozlijeđenim u kojima su tri osobe lakše ozlijeđene. Sedam prometnih nesreća je bilo s materijalnom štetom.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 604 represivne mjere od kojih izdvajamo 276 mjera poduzetih zbog prekoračenja brzine, 38 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja, 83 prekršaja zbog ne korištenja sigurnosnog pojasa, 29 mjera poduzetih prema vozačima koji nisu imali upaljena dnevna ili kratka svjetla i 25 mjera poduzetih prema vozačima koji su vozilom upravljali pod utjecajem alkohola.

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *