Naša sugrađanka sa zagrebačkom adresom, Lea Klečak i ove godine sudjeluje na prestižnom natjecanju za make-up umjetnike pod nazivom NYX Face Awards. Ovog puta natjecanje obuhvaća cijelu regiju, a Lea je u svom pretrpanom rasporedu našla vremena da s nama porazgovara o svojim očekivanjima nakon prvog kruga natjecanja.  

 

 

Što očekuješ od ovogodišnjeg natjecanja?

S obzirom da je ovogodišnje natjecanje okupilo cijeli Balkan, za razliku od prošlogodišnjeg koje je bilo na državnoj razini, očekujem dosta više. Čini mi se kako se iz godine u godinu to natjecanje razvija u nešto kompleksnije i kreativnije. Konkurencija je poprilično žestoka tako da nisam sigurna koliko ću daleko uspjeti dogurati ovaj put, ali svakako ću dati sve od sebe i još malo više. Jedna od stvari koja me najviše veseli je vidjeti nove radove i ponovno sresti sve talentirane natjecateljice koje sam upoznala prošle godine, a s kojima sam ostala u dobrim odnosima.

 

 

 

LEA UNDERWATER 

FOTO/INSTAGRAM @soribeba

 

 

Koliko je teško uz sve životne obaveze baviti se još I ovakvkom profesijom?

Ovisno o maski, ali većinom je potrebno izdvojiti dosta sati rada, tako da trebam unaprijed isplanirati rad za dan kada nemam baš nikakvih poslovnih, fakultetskih ili društvenih obaveza. Sve se ustvari svodi na pametnu organizaciju – bez toga se ne bih uspjela baviti se ovim poslom.

 

 

 LEA SCREW

 FOTO/INSTAGRAM @soribeba

 

Koje bi savjete ponudila svima koji žele biti makeup artisti?

Rad, rad i samo rad. Kao i u svakom aspektu života, od nekud se mora krenuti. Najčešće taj početak nije bajan, ali eventualno izađeš iz te faze i napreduješ u neku bolju. U toj fazi shvatiš da se svaki neuspjeli pokušaj isplatio i da se iz grešaka najbolje uči. Svakako bi savjetovala da svoje radove, pa čak i one loše, objavljuju na društvenim mrežama jer je to odličan način praćenja vlastitog napretka.

 

 

 LEA NATURE

 FOTO/INSTAGRAM @soribeba

 

 

Možeš li nam reći par riječi o svom poslijednjem radu Iron (Wo)Man, koliko je bilo teško, jesi li zadovoljna, kakav je feedback?

Ovaj rad je bio malo drugačijeg stila nego što to inače radim, a usto je uključivao i veću površinu – cijelo tijelo iznad struka. Radila sam ga otprilike sedam sati, smrznula se i ukočila. Radim s bojama slabije kvalitete pa mi je trebalo dvostruko duže nego što bi mi trebalo kada bih imala adekvatnu opremu, a dosta je otišlo i na snimanje videa, jer to također sama radim. Zbunjen si, pa uživaš, pa se snervaš, pa bi sve najradije oprao sa sebe, ali na kraju kad čujem pozitivne reakcije malo prodišem i shvatim kako sam možda i uspjela napraviti nešto kako treba. A sljedeći put će biti još bolje.

 

 

LEA IRON 

 FOTO/INSTAGRAM @soribeba

 

Prilog Dubrovačke televizije o prošlogodišnjem plasmanu Lee na natjecanju možete pogledati OVDJE

 

 

Leine uratke možete pratiti na njenom instagramu @soribeba i na njenom YouTube kanalu

 

Ostale vijesti

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *